02 srpnja, 2007

Ovako nas navodi Teatar.hr


Glumci u Zagvozdu, 10. put
Zagrebački pročelnik za prostorno uređenje, Filharmonija iz Veneta, imotski amateri i dva HNK, pakuju se za Zagvozd. A vi?



Kazališni susreti Glumci u Zagvozdu, a koje je prije 10 godina pokrenuo i sam glumac Vedran Mlikota, ove će se sezonezbivati od 30. lipnja do 19. kolovoza. Jubilarno izdanje proslavit će izdavanjem monografije o prvih 10 godina festivala, obnovom Trga glumca i - šarenim programom.

Njegov dramski dio varira od poezije do predstava za djecu, a uključuje i dvije amaterske predstave te uradak pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje - Ladislava Prežigala, a zaključit će ga friškom premijerom tradicionalni gosti - glumačka družina Histrion. Od glazbene ponude za oko nam je zapalo gostovanje Filharmonija iz Veneta, no tu je i neizbježna Komedija, klape i Večer Jakše Fiamenga.

Jedino što bi u svemu ovome šarenilu fanove Zagvozda moglo obeshrabriti jest činjenica da su radovi na uređenju Trga glumaca, započeli sa zakašnjenjem pa neće biti dovršeni do početka festivala, već će se nastaviti i tijekom istog, i to između predstava, kako javlja najpoznatiji zagvodski bloger. Isti izvor navodi i kako je
financijska sredstva za obnovu trga osiguralo - Ministarsvo kulture.