05 veljače, 2009

Ruglo Imotskog umalo kobno za prolaznicu


Višegodišnje ruglo i sramota Grada Imotskog, poslovno parkirališni centar u izgradnji, u ulici Kralja Zvonimira, u četvrtak ujutro mogao je biti koban za 63-godišnju Mariju Serdarević iz Zagvozda.

Naime, oko 8 sati nesretna žena je na putu do Autobusnog kolodvora, kako neslužbeno saznajemo, ušla u budući poslovno trgovački centar kako bi obavila nuždu.

Hodajući devastiranim i slabo zaštićenim neosvjetljenim prostorom zakoračila je u okno lifta i, s visine od oko četiri, pet metara, pala na željeznu konstrukciju i hrpu smeća.

Njeno zapomaganje čula je jedna djevojčica. Otrčala je u obližnji kafić i zatražila pomoć. Srećom u kafiću je bio i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Imotski Boro Medvidović.

- Djevojčica je bila ustrašena, govoreći da je čula zapomaganje neke žene iz jedne rupe u velikoj napuštenoj zgradi. Kako je moja dežurna jedinica svega stotinjak metara od toga mjesta, hitno sam dotrčao sa svojim ljudima, te smo izvukli nesretnu ženu, pozvali Hitnu pomoć i policiju. Morali smo je s oprezom izvlačiti iz neugledne rupetine, ne znajući o kakvim se ozljedama radi - veli nam Boro Medvidović.

Nesretna Marija Serdarević odmah je zbrinuta u Jedinicu hitne medicinske pomoći gdje joj je ustanovljen prijelom kuka. Kolima hitne pomoći uz pratnju dežurnog liječnika odvedena je u Klinički centar u Splitu.

Ovaj nesretni događaj temom je dana u Imotskom jer se nešto ovako moglo i očekivati budući da je poslovno parkirališni centar već više od desetljeća velika sramota Imotskog.

U tom prostoru okupljaju se narkomani, pijanci, odlaže se otpad i smeće. Kako se njegov sjeverni dio naslanja na južne perone Imotskog Autobusnog kolodvora, mnogi putnici nastojeći što brže doći u središte grada koriste puste i nezaštićene labirinte velikog betonskog kompleksa koji je u vlasništvu Hypo banke. I nesretna Marija je zalutala i skoro to platila životom.

Vijest objavila Slobodna Dalmacija